Bjerkem

 

Det skal bygges tolv hytter og ett servicebygg på kulturgården Bjerkem. Oppgaven har vært å fremmedgjøre det kjente og tilgjengeliggjøre det ukjente. Tiltaket er utformet for skape en kontrast til den eksisterende bebyggelsen, og gi nye besøkende noe som er uventet.  

Miljøegenskaper: Fasaden skal kles med ubehandlet trekledning, og det skal benyttes trevirke fra egen skog. Materialene skal være robuste og kun bestå av tre, sten og glass. Det skal være en diffusjonsåpen konstruksjon med trefiberisolasjon. Som fundamentering vil det bli brukt kampestein for å unngå bruk av betong. Solcellepaneler og vedovner vil bidra til oppvarming og strøm.

 

Sted: Steinkjær

Program: Turistsenter

Tiltakshaver: Kulturgården Bjerkem

Ferdigstilt: Ikke bestemt

Areal: 510 kvm BRA

Arkitekt: Fjord Arkitekter

Interiør: Fjord Arkitekter

Landskap: Fjord Arkitekter

Entreprenør: Ikke bestemt

 

 

 

Illustrasjon

 

Situasjonsplan